joi, 23 iulie 2015

Reduceri de vară la îmbrăcăminte și încălțăminte. Bucureștenii amatori de shopping pot profita de prețuri reduse la îmbrăcăminte și încălțăminte până la sfârșitul lunii octombrie. În perioada 01.08.2015-31.10.2015, agenții economici, inclusiv cei din Sectorul 1, vor aplica reduceri semnificative la îmbrăcăminte și încălțăminte.

Marile lanțuri de magazine și alți comercianți care intenționează să aplice reduceri la produsele sezoniere pe care le comercializează trebuie să depună notificări de soldare la Primăria Sectorului 1 cu cel puțin 15 zile înaintea datei de debut a reducerilor.
Până în prezent, 39 de societăți au notificat administrația locală a Sectorului 1 referitor la reducerile pe care intenționează să le aplice. Printre aceștia se regăsesc brand-uri renumite, cum ar fi: Stradivarius, Bershka, Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Marks and Spencer etc.
Potrivit Ordonanței de Guvern nr. 99/ 2000 cu modificările și completările ulterioare, vânzările de soldare pot fi efectuate după o notificare prealabilă adresată administrației locale. De asemenea, același act normativ precizează că 'vânzarea de soldare este orice vânzare însoțită sau precedată de publicitate și anunțată sub denumirea 'soldare/soldări/ solduri' și care, printr-o reducere de prețuri, are ca efect vânzarea accelerată a stocului de mărfuri sezoniere dintr-o structură de vânzare cu amănuntul'.
Agenții economici care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 1 pot depune notificările la Registratură Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9 sau pot trimite documentația prin poștă. Programul de lucru cu publicul este: luni, marți, joi: 08.30 — 18.30; miercuri, vineri: 08.30 — 16.30.
Perioada de soldare este stabilită de lege între 01.08.2015-31.10.2015 pentru produsele de primăvară — vară. În acest interval de timp, comercianții își pot stabili o durată maximă de 45 de zile în care pot comercializa produse la prețuri reduse.
Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a căror desfacere are caracter sezonier (confecții, marochinărie, tricotaje, încălțăminte, articole sportive etc.).
Formularele notificării vânzărilor de soldare sunt prevăzute în anexa 3 din norma metodologică de aplicare a O.G. nr. 99/2000, cuprinsul acesteia constând în: datele comerciantului (denumire, cod unic de înregistrare, sediul social), numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea și cantitatea existentă a articolelor de soldat, precum și lista cu denumirea, numărul și data documentelor emise de furnizorii produselor respective.
Nerespectarea dispozițiilor legale generale privind vânzările de soldare se sancționează cu amendă de la 2.000 la 10.000 lei, iar efectuarea de vânzări de soldare fără notificare se sancționează cu amendă de la 200 la 1.000 lei.
PRIMARIA SECTORULUI 1
Serviciul Imagine, Relații cu Mass-Media și Informatică

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu