miercuri, 10 iunie 2015

Cea de a 3-a intalnire de dezbateri europene organizata de EUROSFAT impreuna cu CENTRUL ROMAN de POLITICI EUROPENE .

  In ziua de 29 mai 2015 a avut loc, in incinta Palatului PARLAMENTULUI, cea de a 3-a intalnire de dezbateri europene organizata de EUROSFAT impreuna cu CENTRUL ROMAN de POLITICI EUROPENE .
    Forumul, desfasurat sub inaltul patronaj al Parlamentului European, Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei, a reunit institutii publice din Romania si din UE, membri ai Parlamentului European si ai Parlamentului Romaniei, reprezentanti ai ONG-urilor, ai mediului de afaceri, experti pe probleme europene.
Tema centrala a EUROSFAT 2015 s-a axat pe relatiile externe ale UE si rolul Romaniei in actualul context geopolitic regional si global.
       Una din temele majore, ale actualei sesiuni de consultari a constituit-o  problema  beneficiilor si restrictiilor  ce vor afecta Romania in urma negocierilor curente desfasurate de Comisia Uniunii Europene cu Statelele Unite in cadrul  acordului TTIP aflat  in curs de negociere.   
      Consililiul National al Socetatii civile a fost reprezentat la formul EUROSFAT 2015 de Dl. Constantinescu Ionel coordonator pe probleme de macroeconomie.   In interventia sa in cadrul dezbaterilor, reprezentantul nostru  a opinat ca fiind inoportune propunerile de "interconectare asincrona/sincrona a sistemului energetic national cu cele ale statelor riverane ". In motivatia interventiei facute, rep. CNSC a prezentat randamentul precar a peste 30 % a capacitatilor de productie romanesti, proiectate in anii ' 70, pentru a caror modernizare sunt necesare in urmat.3-5 ani investitii,  comf.estimarilor oficiale, de cca. 100 miliarde euro!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu