vineri, 3 octombrie 2014

Comunicat al Federatiei Societatea Civila Romaneasca

STIMAȚI MEMBRI AI CNSC,
 Federația Societatea Civilă Românească a luat la cunoștință comunicatul de presă emis de domnul col. (r) Mircea Dogaru, președinte SCMD, privind acțiunile de pichetare la care convoacă formațiunile membre CNSC.
Referitor la această inițiativă, dorim să facem următoarele precizări:
-          Pentru respectarea adevărului și pentru prezentarea transparentă a punctului de vedere al tuturor membrilor CNSC, rugăm toți semnatarii Platformei Civice să comunice în scris în termen de 24 de ore, că sunt sau nu sunt de acord cu acțiunea de protest din 6-7 octombrie a.c. pentru rezolvarea problemelor menționate de președintele SCMD, precum și motivele pentru care vor da curs propunerii domnului Dogaru. În cazul în care nu primim confirmarea dvs. pe site-ul CNSC, cu motivele clar exprimate de fiecare dintre organizațiile membre ale Consiliului, vom înțelege că acțiunea de pichetare a ambasadelor occidentale și a sediului central al PSD nu este justificată ca acțiune în numele CNSC.
-          FSCR nu vede sensul pichetării sediilor ambasadelor străine. De asemenea, considerăm că pichetarea trebuie făcută la sediile TUTUROR PARTIDELOR din arcul guvernamental din ultimul an cel puțin (PNL, UNPR, PC, UDMR), nu numai la sediul central al PSD.
-          FSCR nu se delimitează de nicio acțiune revendicativă întemeiată și asumată cu deplină transparență de adevărata societate civilă. Propunem, însă, ca înainte de începerea pichetării să formăm o delegație de maximum 12 persoane, în componența căreia să intre reprezentanții militarilor în rezervă, ai funcționarilor publici, ai diplomaților, ai revoluționarilor și grefierilor, etc. Această delegație va prezenta solicitările CNSC, va dezbate și va rezolva toate problemele într-un dialog direct cu Primul-Ministru. Îi cerem public lui Victor Ponta să accepte o întâlnire cu delegația CNSC în ziua de vineri, 3 octombrie, astfel încât să evităm manifestări stradale într-un moment electoral, deci neprielnic, care poate da impresia de manipulare și atac politic numai la unul dintre candidații la președinție.
-          În cazul în care delegația CNSC nu este primită la dialog cu Primul-Ministru, vom considera întemeiată acțiunea de pichetare în condițiile precizate mai sus, cu nominalizarea și asumarea din partea tuturor organizațiilor societății civile care o susțin alături de SCMD și de Asociația Românilor din Olanda.
-          Precizăm și noi, în acord cu dl. Mircea Dogaru, că nu ne interesează alegerile, ci dialogul și dreptatea socială. De aceea insistăm pentru dialog democratic și abia în ultimă instanță vom trece la susținerea acțiunilor de stradă.
 TRĂIASCĂ ROMÂNIA!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu